Fællesskabet | Bofællesskabet Jystrup Savværk

Bofællesskabet Jystrup Savværk

Fællesskabet

Udover at være en almindelig andelsboligforening er Jystrup Savværk et bofællesskab.

Vi har en række F(unktions)-grupper som hver især har ansvar for den daglige drift af f.eks. køkken, IT, vedligehold, børnefacilitetet osv.

Principperne for fællesskabet er oprindeligt grundlagt af den gruppe mennesker, som gik sammen om at få bygget stedet tilbage i 1983, således at rammerne også er indrettet på fællesskabet.

Månedlige fællesmøder og den årlige generalforsamling er højeste myndighed for beslutninger der vedrører fællesskabet.

På fællesmøder og generalforsamlinger siden starten er principperne således blevet tilpasset efter de beboere som til enhver tid har udgjort bofællesskabet.

Som beboer er man pt. forpligtet til
– at deltage på et madhold, som hver 6. uge står for madlavningen. Den enkelte skal kunne lave mad i 4 dage i ugens løb og må selv sørge for at bytte hvis der er praktiske forhindringer.
– at møde op på fællesmøder og generalforsamlinger, eller fremsende en fuldmagt via en advokerende bofælle.
– at så vidt muligt deltage i arbejdsdage ca. 1 gang pr. måned hvor den fælles vedligeholdelse og rengøring står for.
– at deltage i mindst én F(unktions)-gruppe.
– at slå græs i fælleshaven 2-3 gange i sæsonen

Den mere uforpligtende del af fællesskabet er klart ligeså vigtig at deltage i for at være med til at gøre Jystrup Savværk til et sjovt, spændende og udviklende sted at bo.
Vi har nogle mere eller mindre faste traditioner med julefrokoster, juletræshentning, nytyårsfest, fastelavn, påskefrokost, bededagstur på voldene, weekendtur med overnatning o.a. , men det tætte naboskab er også alletiders mulighed for at få arrangeret mere spontane ting som koncert- eller teaterture, sportsturneringer, sauna-gus og masser af fredagshygge.

Herunder kan du se bofællesskabets ABC, som forsøger at give et overblik over “do’s and don’ts”, hvis man er den gode bofælle.. Men som sagt, alt er til løbende diskussion, især når nye beboere kommer med andre indspark.